Bremen Derneği Fenerbahçe
19 Temmuz 2024

Bremen Derneği ‘Dünyanın En Büyük Spor Kulübü’ Fenerbahçemizin yelkencilerinden tarihi bir başarı daha!

Olimpiyat patentli yelkencimiz Derin Atakan ile 420 sınıfında mücadele eden sporcularımız Zeynep Çaçur-Zeynep Köy ikilisi, World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası’nda göğsümüzü kabartan bir başarıya imza attılar. 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde mücadele ettiği organizasyonda yarışan ve tarihi bir başarı olarak kayıtlara geçen bu başarının mimarı Derin Atakan, İtalya’nın Garda kentinde 13-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası’nda, Formula Kite Kızlar kategorisinde podyuma çıkarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Türk yelkenciliğinde görülmemiş tarihi bir başarıya imza atan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin Olimpik sporcusu Derin Atakan, aynı sene içerisinde iki defa kürsüye çıkma başarısı gösterdi. Milli yelkencimiz Derin Atakan, temmuz ayı içerisinde yine İtalya’da düzenlenen U21 Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olmuştu.

Yelkencilerimizin tarihi başarılarla adından söz ettirdiği World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası’nda madalya mücadelesi veren yelkencilerimizden Zeynep Çaçur-Zeynep Köy ikilisi de 420 sınıfında bugüne kadar görüşmemiş bir başarıya imza attılar. Yelkencilerimiz daha önce bu sınıfta alınmış en iyi derece olan dördüncülüğü geride bırakarak üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

Göğsümüzü kabartan başarılara imza atan sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ederiz.