16 Eylül 2023

Fenerbahçe Beko 79-66 Panathinaikos

Bremen Derneği Fenerbahçe Beko 79-66 Panathinaikos

Müsabakanın devre arasında adına turnuva düzenlenen Yunan basketbolunun efsane ismi Nick Galis tarafından Başantrenörümüz Dimitris Itoudis'e ülkesinin basketboluna yapmış olduğu katkılardan ötürü ödül verilirken, ayrıca Başantrenörümüze, teknit heyete ve oyuncularımıza turnuvaya katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Rodos’ta bulunan Kallithea Palais des Sports'da oynanan maça Takımımız; Nick Calathes, Dyshawn Pierre, Nate Sestina, Tyler Dorsey ve Georgios Papagiannis beşiyle başladı.

Maçın ilk 5 dakikalık bölümü 8-8’lik eşitlikle geçildi. Skor üstünlüğünün sürekli el değiştirdiği çeyrekte son 1 dakikanın içine 13-12 önde giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son bölümde oyuna dahil olan Yam Madar’ın son saniye basketiyle ilk çeyreği 15-12 önde tamamladı. İkinci çeyreğe iyi başlayan Ekibimiz, 7-0’lık seri sonunda farkı çift hanelere çıkardı (22-12) Çeyrekte son 3 dakikanın içine girilirken toparlanan Panathinaikos, farkı eritmeyi başardı. Skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, soyunma odasına 29-27 önde girdi. Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyrekte Yunanistan temsilcisi 37-39’luk üstünlüğü yakalasa da Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız Sertaç Şanlı’nın 5-0’lık serisiyle 42-39 öne geçti. Hücumda daha üretken bir görüntü çizen Ekibimiz, final çeyreğine 46-41 önde girdi. Çok iyi başladığımız final periyotunda Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız Sertaç Şanlı-Yam Madar’ın ikili oyunuyla farkı çift hanelere çıkardı (51-41). Farkın 17 sayıya (67-50) kadar çıktığı maçın kazananı 79-66’lık skorla Fenerbahçemiz oldu.

1. Çeyrek: 15-12
2. Çeyrek: 29-27
3. Çeyrek: 46-41
4. Çeyrek: 79-66

Skor dağılımımız: Sertaç 21, Madar 10, Sestina 9, Motley 8, Wilbekin 8, Papagiannis 7, Calathes 7, Pierre 6, Dorsey 3.

Takımımız böylece Nick Galis Turnuvası’nı 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ile tamamladı.