Bremen Derneği Fenerbahçe
12 Nisan 2024

FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG EUROLEAGUE WOMEN’DA 6. KEZ FİNALE YÜKSELDİ

Bremen Derneği FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG EUROLEAGUE WOMEN’DA 6. KEZ FİNALE YÜKSELDİ

Takımımız bu sonuçla EuroLeague'de üst üst üçüncü, toplamda altıncı kez finale yükseldi. Kayla McBride 25 sayıyla maçın skoreri oldu ve özellikle kritik anlara attığı üçlüklerle galibiyette önemli rol oynadı. Nikolina Milic 15 sayı, 11 ribaund ile double double yaparken, Emma Meesseman 17, Napheesa Collier 12, Yvonne Anderson 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

Potanın Kraliçeleri finalde Fransız takımı Villeneuve d'Ascq ile karşılaşacak. 14 Nisan Pazar akşamı Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak maç saat 19.00’da başlayacak.

Geçtiğimiz sezon EuroLeague finalinde karşılaşan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız ile ÇBK Mersin bu sezon da yarı finalde karşılaştı.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan maçı Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Danabaş da takip etti.

Takımımız maça Yvonne Anderson, Kayla McBride, Napheesa Collier, Nikolina Milic ve Emma Meesseman beşiyle başladı.

Yüksek tempoda oynanan ilk çeyrekte ribauntlarında rakibe üstünlük kuran Potanın Kraliçeleri, Marina Mabrey- Kahleah Copper ikilisine Kayla McBride- Napheesa Collier- Emma Meesseman üçlüsü ile yanıt verdi ve çeyreği 27-20 üstün tamamladı.

İkinci çeyrekte skoru 34-34’te eşitleyen ÇBK Mersin karşısında Kayla McBride’nin kritik üçlükleriyle skor üstünlüğünü tekrar ele alan Fenerbahçe Alagöz Holding, Napheesa Collier-Nikolina Milic ikilisi ile de skoru 43-36’ya getirdi. (02.14) Fark üç sayıya inince Başantrenörümüz Valerie Garnier mola aldı. Molas sonrası Kayla McBride- Nikolina Milic ikilisiyle skor üreten Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 48-42 üstün girdi.

Üçüncü çeyrekte farkı 8 sayıya kadar açan Fenerbahçe Alagöz Holding, son bölümde Mersin ekibinin farkı kapatma çabalarına Kayla McBride ile izin vermedi ve son periyota 66-62 önde girdi.

Final periyotunda iki üçlükle başlayan Potanın Kraliçeleri,  Mavunga’yı durdurmakta zorlandı ve skor 72-72’de eşitlendi. (06.09) Moladan Emma Meesseman’ın basketiyle Fenerbahçe Alagöz Holding, skor eşitliğinin ardından 9-0’lık seriyle 85-76 öne fırladı. (02.00) Son bölümde farkı koruyan Takımımız, maçı 89-80 kazandı ve adını finale yazdırdı.

Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 20-27